PELAAJA

Pelaaja:
Roll
Pelipaikka: Andriaana
 
-----

HAHMO

Nimi: Aero
Laji: Koira
Rotu: Pomeranian
Ikä: Kaksi vuotta
Sukupuoli: Narttu
Lauma: Djala
Ryhmittymät: Ei kuulu
Perhe: Isä, äiti, kaksosveli


Ulkonäkö:


Klikkaa kuvaa suuremmaksi halutessasi!

Aero on oranssi pomeranian kera rodulle tyypillisen pitkän, pörheän turkin. Erityisen tuuheat ovat nartun kaulus sekä häntä. Väritykseltään turkki on pääosin kirkkaan oranssi, mutta hieman vaaleampaa sävyä löytyy alaleuasta, rinnan kohdalla sijaitsevasta v-kirjainta etäisesti muistuttavasta kuviosta, vatsasta sekä hännästä. Nartun pienet korvat ovat alati valppaasti pystyssä, ja vihreissä silmissä on useimmiten utelias katse. Kirsu on tummanruskea.

Ruumiinrakenteeltaan Aero on melko tanakka, joskaan ei lihava. Karvapeite kuitenkin saa koiran näyttämään huomattavasti todellista paksummalta. Hänen jalkansa ovat lyhyet ja jämerät. Vaikkei pörröturkki ehkä voi varsinaisilla lihaksilla kerskailla, on hän silti melko ketterä ja vikkelä tapaus tarvittaessa. Säkäkorkeutta nartulta löytyy vaivaiset 20 senttimetriä, painoa puolestaan reilut kaksi kiloa. Kaulassaan hänellä on aina tummanpunainen huivi, mutta koruja ei piski ole toistaiseksi saanut/hankkinut.


Luonne:

Aero voi olla pikkuruinen, mutta egoa hänellä riittää monen suurenkin koiran edestä.  Kokonsa puolesta hän ei ehkä näy kauas, mutta halutessaan - eli varsin usein - kuuluu kyllä, eikä pienuus haittaa yhtään isojenkaan koiraeläinten seurassa. Itsevarmuuden puutteesta ei siis ainakaan voi kääpiöpystykorvaa syyttää. Piski on täynnä nuoruuden intoa, tarmoa ja uteliaisuutta, ja tutkii mieluusti uusia paikkoja sekä tutustuu vastaantuleviin saaren asukkeihin aina tilaisuuden tullen. Aerolla on ilmiömäisen hyvä muisti, mitä tuttavuuksiin tulee, sillä hän muistaa kasvojen perusteella takuulla jokaisen kohtaamansa toverin jolle on joskus sanan vaihtanut - ja useimmiten sellaisetkin, jotka ovat tulleet vastaan täysin sattumalta. Noin yleisesti ottaen pörröturkki haluaakin olla kaikkien kaveri laumasta huolimatta, joskin Djalassa opittua Edera-vastaisuutta ei pidä unohtaa. Nartun keskustelukumppaniksi joutunut sielu valitettavasti saattaa hyvinkin äkkiä kyllästyä yltiöpositiiviseen, pirteään ja hanakasti mukana roikkuvaan seuralaiseen, joka ei vain osaa lopettaa ajoissa. Aerolla onkin toisinaan vaikeuksia lukea muiden mielialoja, ja suusta tulee päästettyä ties mitä hassua silloin, kun ei pitäisi!

Itsepintainen, sosiaalinen piski on toki omapäinen muillakin tavoin. Vaikkei nyt ehkä suoranaisesti lyttää toisten mielipiteitä asioista, saattaa hän hyvinkin kuuluttaa omiaan erityisesti saadessaan tietää keskustelukumppanin olevan aivan päinvastaisella kannalla. Jos jokin juttu ei satu menemään oman mielen mukaan, voi narttu ottaa sen tapauksesta riippuen hyvinkin raskaasti, mutta on ”nopea antamaan anteeksi” omien sanojensa mukaan, sillä loppupeleissä sopu on huomattavasti riitelyä mukavampaa. Harva loukkaus kuitenkaan on niin verinen, että sen takia pitäisi pistää välejä poikki keneenkään. Fyysiseen tappeluun ei narttu kaikesta mahdollisesta suunsoitostaan ja ajattelemattomuudestaan huolimatta yleensä rupea, sen verran löytyy itsesuojeluvaistoa pääkopasta, ihme kyllä.

Omissa oloissaan nuori pomeranian pitkästyy todella helposti, ja yrittääkin alati keksiä itselleen jotakin mielekästä tekemistä. Juoksulenkit, metsästys, uiminen ja kalastus sekä välillä myös pienimuotoinen keppostelu kuuluvat ehdottomasti suosikkiaktiviteetteihin. Pitkä turkki kuitenkin tuntuu painavalta kastuessaan, ja Aeron ”uiminen” yleensä rajoittuukin rantavedessä räpiköimiseen ja pomppimiseen, mutta joskus myös lyhyisiin varsinaisiin uintikierroksiin. Kovin syviin vesiin häntä ei kuitenkaan saa kirveelläkään. Alati liikkuvana yksilönä narttu on hyvässä kunnossa ja jaksaa tarvittaessa juosta pitempiäkin matkoja.

Yleensä rohkeuden perikuvalta vaikuttava pikku pakkaus ei kuitenkaan ole täysin peloton, vaikkei sitä mielellään myönnäkään. Ukkosen aikaan hän on erittäin levoton ja säpsähtää takuulla jokaista jyrähdystä. Muissakin tilanteissa yllättävät kovat äänet saattavat säikäyttää pomeranianin pahanpäiväisesti. Urhean pikkukoiran imago on hänelle hyvin tärkeä, joten ukkosilla hän yleensä lymyileekin itsekseen kotipesässään, jottei kukaan vain näkisi hänen alennustilaansa.


Menneisyys:

Aero on syntynyt ja kasvanut Andriaanan saarella, joskin molemmat hänen vanhempansa tulevat saaren ulkopuolelta ja näin ollen usein kertoilivatkin pennulle ja tämän kaksosveljelle tarinoita aivan erilaisesta maailmasta. Pentukaksikko tuotti alusta alkaen päänvaivaa vanhemmille, jotka parhaansa mukaan yrittivät kasvattaa näistä kunniakkaita ja laumauskollisia djalalaisia. Vaikka Aerolla veljineen oli jatkuvasti jos jonkinlaista konnankoukkua menossa, sujui lapsuus kuitenkin pääosin onnellisissa merkeissä ja suurimmilta vahingoilta onnistuttiin välttymään. Siinä missä veli rauhoittui aikuistuessaan, tuntui narttu puolestaan saavansa lisää pentumaista tarmoa kokeilla mitä hölmöimpiä asioita, joten vanhemmat olivat ehkä syystäkin huolissaan lopulta päästäessään Aeron omilleen velipoikaa myöhemmin, vasta hieman yli vuoden vanhana.

Itsekseen asuminen oli uutta ja jännittävää, ja vaikkei pörröturkki kauas vanhemmistaan muuttanutkaan, vaan edelleen samaisessa lehtimetsässä asusteli, tuntui itsenäistyminen silti hyvältä. Vanhemmat eivät enää olleet kieltämässä menoa mihinkään suuntaan, ja tässä vaiheessa alkoikin saaren kartoitus! Luonnollisesti oman lauman alueet olivat tulleet jo tutuiksi, mutta nyt oli vapaa pääsy myös Carmiksen ja Befalaksen maille. Ederan maastoonkin ehti pomeranian pienimuotoisesti tutustua, vaikka tulikin lähes poikkeuksetta pois ajetuksi aina sinne livahtaessaan. Afuelin lumisissa maisemissa ei koira puolestaan koskaan kovasti viihtynyt, vaikka niiden eteläisimpiä osia hieman tutkailikin. Nuoren koiran päässä alkoi olla varsin hyvä käsitys saaresta, ja jossakin vaiheessa hän alkoi muistella nuorempana kuulemiaan tarinoita saaren ulkopuolisesta maailmasta. Kunpa hän pääsisi sinne! Sanomattakin lienee selvää, että vaikka hän miten yritti ottaa selvää reiteistä sinne, kaikki tiet johtivat umpikujiin.

Lopulta Aero päätti antaa periksi erikoisen haaveensa suhteen ja rupesi keskittymään erinäisiin seikkailuihin saarella pyrkien samalla haalimaan itselleen kaverin jos toisenkin. Tosin, välillä hän edelleenkin utelee satunnaisilta uusilta tuttavuuksiltaan, onko näillä mitään tietoa maailmasta saaren ulkopuolella, vaikka toive sinne pääsemisestä onkin lähes kokonaan haihtunut nartun mielestä.


Muuta:

- Aeron ääni on kirkas ja pentumainen, vaikka narttu ikänsä puolesta jo aikuinen onkin.
- Aero on ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) hahmoni Andriaanassa. Vuosia ehdin suunnitella peliin liittymistä milloin australianterrierillä, milloin samojedilla, mutta päädyin sitten hieman omaksikin yllätyksekseni pomeranianiin. Hahmosta tuli pirteä ja positiivinen pakkaus, sillä olen kokenut sellaisilla pelaamisen suht helpoksi. Parasta aloittaa turvallisesti!


Suhteet:

Ei vielä mitään.


Pelatut pelit:

Ei vielä mitään.